Logo - Fytaci.cz Agronomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně
Fytotechnika Dozvěte se vše důležité o oboru

Novinky na oboru

Škola hrou

Přesně tak probíhá výuka v předmětech na oboru Fytotechnika, akreditovaném na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. A jak se tato forma líbí našim studentům?

Škola hrou

"Zatím se plní moje očekávání, naučila jsem se  poznávat druhy, které se musí pěstovat, a které se  sbírají ve volné přírodě. Také jsem se naučila namíchat si čajovou směs z léčivek, které se u nás doma tradičně sbírají a míchají všechny dohromady. Teď vím, že můžu z našich domácích léčivek, které sbírá babička, připravit čaj na nachlazení, na zažívání apod."

Michaela H. - AF, B-TP-TP prez [sem 2, roč 1], studentka předmětu Pěstování léčivých, aromatických a kořeninových rostlin

"Jsem původně lékárenská laborantka, řada věcí při studiu byla pro mě opakováním, přesto jsem se seznámila s tím, jak se některé významné druhy pěstují. Způsob, nebo postup jakým se pěstuje např. heřmánek, mě přiměl k tomu, že si čaje prodávaného v lékárnách vážím a měl by být více ceněn. Pěstování je „náročná disciplína“, každý  by o pěstování čehokoliv měl něco vědět."

Dita F. - AF B-TP-TP prez [sem 6, roč 3], studentka předmětu Pěstování léčivých, aromatických a kořeninových rostlin

"Pocházím z Peru v Jižní Americe, druhové spektrum rostlin je u nás daleko větší než v ČR. Přesto byl pro mě předmět velkým přínosem. Teď vím,  jak se hodnotí kvalita léčivých rostlin. V ČR je dobře propojena teorie obsahových látek v léčivkách s praktickým užitím. Jinak se  tady navazuje na tradice."

Leiter G. C. - AF N-FYTO-F prez [sem 4, roč 2], student předmětu Pěstování léčivých, aromatických a kořeninových rostlin

"Teď nejen já, ale všichni moji blízcí, nakupují brambory do kuchyně podle varného typu. Na zahradě pěstujeme teď minimálně čtyři odrůdy. Při studiu tohoto předmětu jsem ochutnala takové oleje lisované z rostlinných druhů, o kterých jsem vůbec nevěděla, že existují."

Monika K. - AF N-FYTO-F prez [sem 4, roč 2], studentka předmětu Pěstování okopanin a olejnin

"I když předmět byl na studium náročný (moc informací),  podle návodu z tohoto předmětu barvím trička, šály a všechno co už není bílé podle mých představ v kopřivách, safloru a v cibuli. Zkusila jsem taky barvit těstoviny, což jsem taky slyšela v pěstování spec. plodin."

Lucie S. - [AF N-RL-RL prez sem 4, roč 2], studentka předmětu Pěstování technických a speciálních plodin

A co se líbilo v našich předmětech Vám? Napište na blanka@mendelu.cz.


Zpět na výpis článků

Kam dále?

Přečti si životní příběhy
absolventů…